A A A
Rømskog kirke Delvis skyet 4

Branntårnet ble Rømskogs første Miljøfyrtårn

Nils Nilssen og Arne-Kristian Garseg, Fotograf: Jørgensen, Rune, Copyright: Rune JørgensenBranntårnet på Haukenesfjellet, eller Haukenestårnet som det nå heter, er blitt Rømskogs første Miljøfyrtårn. Bedrifter og virksomheter som går gjennom en miljøanalyse og deretter oppfyller definerte bransjekrav, sertifiseres som Miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er et norsk, offentlig sertifikat. Ordningen støttes og anbefales av Miljøverndepartementet.
Søndag overrakte ordfører Nils Nilssen beviset på at tårnet er miljøsertifisert til DNT Indre Østfold ved Arne-Kristian Garseg. Den Norske Turistforeningen Indre Østfold har i et par år jobbet med restaurering av tårnet og gjort det til første hytte med overnattingsmuligheter. Resultatet er flott, og tårnet er vel verdt et besøk!

For å bli Miljøfyrtårn er det mye som må på plass. Jan Egil Nygaard fra Østfold Bedriftsenter AS har bistått med å tilfredsstille kravene og søke om miljøsertifisering. Ann Kristin Halvorsrud, fra LMN-kontoret for Marker og Rømskog, har gjennomgått og vurdert arbeidene. Søndag ble altså diplomet overrakt DNT Indre Østfold som bekreftelse på at Haukenestårnet er miljøsertifisert.

Her kan du lese mer om hva er Miljøfyrtårn er og hva som må til for å bli det.

Arne-Kristian Garseg, DNT Indre Østfold, Fotograf: Jørgensen, Rune, Copyright: Rune Jørgensen Branntårnet, Rømskog, Fotograf: Jørgensen, Rune, Copyright: Rune Jørgensen
Tips en venn Skriv ut