A A A
Rømskog kirke Delvis skyet 4
Sommerfest på Kurøen

Kurøen Bygdetun

Rømskog kommune overtok gården Kurøen som gave fra søsknene Melleby i 1986. Kurøen er et kombinert bygdetun og kultursenter. Gårdens historie føres tilbake til 1599. Den nåværende våningsbygningen er bygd i 2 etapper med en nyere bygning utenpå den gamle. Låven er fra 1800-tallet. For øvrig finnes tømret vedskjul, stabbur og smie.

Området ved Kurøen gir muligheter for fisking, rasting og bading. Du finner denne perlen ved å følge skilting til Rømskog kirke og deretter fortsette cirka 1 kilometer, totalt cirka 2,5 kilometer fra rv. 21. Kurøen ble kåret til Rømskog kommunes tusenårssted og ligger vakkert til på solsiden av Rømsjøen.

I sommermånedene, fra midten av juni til midten av august, serveres det rømmegrøt, spekemat, salg av is, vafler m.m. hver lørdag og søndag.

Leie av Tinghuset koster kr. 1600 pr døgn. Gratis for lag og foreninger. Kontakt koordinator på tlf. 47977652 i sommermånedene / kulturleder på tlf. 98212179 ellers i året.

Sommer 2019

Kiosk åpner lørdag 15. juni

Kørredagen arrangeres 15. juni

Unionsmarathon 6. juli

Kørrefestivalen 31. juli til 4. august

Lørdag 10. august er kiosk stengt pga bryllup

Siste helg for kiosk er søndag 18. august

Mer info på vår facebookside Kurøen Bygdetun. Her vil du alltid finne oppdatert info om alt som skjer i løpet av sommeren.

Kurøen Bygdetun
Tips en venn Skriv ut