A A A
Rømskog kirke Klarvær 9
Hovedbygningen på bygdetunet

Kurøen Bygdetun

Rømskog kommune overtok gården Kurøen som gave fra søsknene Melleby i 1986. Kurøen er et kombinert bygdetun og kultursenter. Gårdens historie føres tilbake til 1599. Den nåværende våningsbygningen er bygd i 2 etapper med en nyere bygning utenpå den gamle. Låven er fra 1800-tallet. For øvrig finnes tømret vedskjul, stabbur og smie.

Området ved Kurøen gir muligheter for fisking, rasting og bading. Du finner denne perlen ved å følge skilting til Rømskog kirke og deretter fortsette cirka 1 kilometer, totalt cirka 2,5 kilometer fra rv. 21. Kurøen ble kåret til Rømskog kommunes tusenårssted og ligger vakkert til på solsiden av Rømsjøen.

I sommermånedene, fra juni til august, serveres det rømmegrøt, spekemat, salg av is, vafler m.m.  hver lørdag og søndag. Sesongstart for kioskdriften er 16. juni, og siste åpningsdag er 19. august.

Berit Ludvigsen er årets sommerkoordinator på Kurøen. Hun er ansatt i perioden 15. juni t.o.m. 20. august.

Leie av Tinghuset koster kr. 1530 pr døgn. Gratis for lag og foreninger. Kontakt Rita på tlf. 98212179 e-post: rita.lindblad@romskog.kommune.no før 15. juni, og Berit i sommer på tlf. 47977652

Hva skjer på Kurøen i sommer?

Kørren-kiosken har åpent hver lørdag og søndag i perioden 16. juni til 19. august fra kl. 12:00 til 18:00.

Lørdag 23. juni er det Sommerfest på Kurøen

Vi får besøk av Bygdetruppen Teater med forestillingen «Arv og miljø» kl. 14:00.

Vi ønsker oss en markedsdag med salgsboder, utstilling av små og store motoriserte kjøretøy, aktiviteter for barn m.m. Vi oppfordrer lag og foreninger, næringslivet og privatpersoner til å bidra denne dagen. Fint om dere som vil være med sier ifra til Rita og / eller Annemieke innen 20. juni.

7. juli Unionsmarathon - Løp i grensetraktene i naturskjønne omgivelser mellom Norge og Sverige. Målgang for alle distanser på Kurøen.

1. – 5. august Kørrefestivalen - teltmøter, konserter, aktiviteter for små og store, sosialt samvær og kiosksalg

12. august SUP-tur fra Kurøen

1. september Barne- og ungdomsfestival - Her blir det mange morsomme aktiviteter for barn og unge som hoppeslott, ponniridning, fiskekurs (NRJFF), sang og ungdomsforestillingen (12+)  «inni anna» av Bygdetruppen Teater – som er en forestilling om psykisk helse og ungdom, laget av ungdom selv. Målet er å nå fram til folk hvordan man kan snakke om angst, depresjon og selvmordstanker.

Så fortsetter kvelden med «Natt i naturen» i forbindelse med Friluftslivets uke. Historielaget stiller opp med «spøkelseshistorier», og for de som tør og ønsker sover vi ute denne natten.

7. oktober kl 07.00 Jegerotte på Kørren 

For ytterligere informasjon kan du kontakte koordinator på tlf. 47977652 i perioden 15. juni til 20. august.

Kurøen Bygdetun
Tips en venn Skriv ut