A A A
Rømskog kirke Skyet -5
Sommerfest på Kurøen

Kurøen Bygdetun

Rømskog kommune overtok gården Kurøen som gave fra søsknene Melleby i 1986. Kurøen er et kombinert bygdetun og kultursenter. Gårdens historie føres tilbake til 1599. Den nåværende våningsbygningen er bygd i 2 etapper med en nyere bygning utenpå den gamle. Låven er fra 1800-tallet. For øvrig finnes tømret vedskjul, stabbur og smie.

Området ved Kurøen gir muligheter for fisking, rasting og bading. Du finner denne perlen ved å følge skilting til Rømskog kirke og deretter fortsette cirka 1 kilometer, totalt cirka 2,5 kilometer fra rv. 21. Kurøen ble kåret til Rømskog kommunes tusenårssted og ligger vakkert til på solsiden av Rømsjøen.

I sommermånedene, fra juni til august, serveres det rømmegrøt, spekemat, salg av is, vafler m.m.  hver lørdag og søndag. Sesongstart for kioskdriften er 16. juni, og siste åpningsdag er 19. august.

Berit Ludvigsen er årets sommerkoordinator på Kurøen. Hun er ansatt i perioden 15. juni t.o.m. 20. august.

Leie av Tinghuset koster kr. 1530 pr døgn. Gratis for lag og foreninger. Kontakt koordinator på tlf. 47977652

Hva skjer på Kurøen i sommer?

Kørren-kiosken har åpent hver lørdag og søndag i perioden 16. juni til 19. august fra kl. 12:00 til 18:00.

Lørdag 23. juni er det Sommerfest på Kurøen

Vi får besøk av Bygdetruppen Teater med forestillingen «Arv og miljø» kl. 14:00.

Vi ønsker oss en markedsdag med salgsboder, utstilling av små og store motoriserte kjøretøy, aktiviteter for barn m.m. Vi oppfordrer lag og foreninger, næringslivet og privatpersoner til å bidra denne dagen. Fint om dere som vil være med sier ifra til Rita og / eller Annemieke innen 20. juni.

1. juli Yoga ute i det fri med Gjermund. Kl. 10:30. 

7. juli Unionsmarathon. Løp i grensetraktene i naturskjønne omgivelser mellom Norge og Sverige. Start og mål for alle distanser fra Kurøen der det blant annet er kiosksalg / servering. Velg mellom maraton, halvmaraton, 10 km, barneløp og egen trimklasse uten tid. 

1. til 5. august «Kørrefestivalen» Kørrefestival er en årlig kristen festival som arrangeres av ungdomsforeningen på Rømskog og Equmenia Östvervallskog. Festivalen består av ulike aktiviteter som konserter, møter, lovsang, volleyball, kiosksalg og sosialt samvær. Dette skjer på halvøya og bygdetunet Kørren. Alle er hjertelig velkommen. 

12. august. Konsert med Erik Lukashaugen kl. 14:00 med tema: Hans Børli i toner. Visesanger Erik Lukashaugen fikk sitt gjennombrudd da han sang tekster av Hans Børli på debutalbumet «Av en sliters memoarer» i 2013. I anledning 100 årsmarkeringen av dikterens fødsel i 2018 slapp Lukashaugen nylig bestillingsverket «Vi eier skogene» og har mottatt strålende kritikker med terningkast 6. Konserten starter klokka 14:00, men vær tidlig ute, og ta gjerne med en ekstra stol da det kan komme mye folk. Konserten er gratis. 

12. august SUP-TUR PÅ RØMSJØEN Arrangør: DNT Indre Øsfold

18. august: Informasjonsmøte for hytteeiere i Tinghuset 

1. september Barne- og Ungdomsfestival - En dag med barn og ungdom i fokus med blant annet ponniridning, hoppeslott, fiskekurs m.m. Vi avslutter dagen med Natt i naturen. Les mer på www.romskog.kommune.no 

9. september «Friluftsdag på Kurøen» Aktiviteter for små og store, og foredrag av ei av Tursøstrene. Premiering av friluftsbilder. 

7. oktober. Jegerotte på Kurøen Bygdetun kl. 7 

 

Låne sykkelbåt og annet friluftslivsutstyr? Ring koordinator på tlf. 479 77 652. Utstyrsentralen

Mer info på vår facebookside Kurøen Bygdetun. Her vil du alltid finne oppdatert info om alt som skjer i løpet av sommeren. www.romskog.kommune.no og www.skjer-i.no 

Kiosken holder åpent hver lørdag og søndag fra 12 til 18:00 fram til 19. august. 

 

For ytterligere informasjon kan du kontakte koordinator på tlf. 47977652 i perioden 15. juni til 20. august.

Kurøen Bygdetun
Tips en venn Skriv ut