A A A
Rømskog kirke Delvis skyet 3
Brannbil

Nytt storbrannvesen på Nedre Romerike

Brannvesenene Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS, Østre Romerike brann- og redningsvesen IKS, Nittedal brannvesen og Aurskog-Høland brannvesen slår seg sammen fra og med 1. januar 2014. Navnet på det nye brannvesenet er Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR). Rømskog kommune skal kjøpe forebyggende tjenester, feier- og beredskapstjenester fra dette selskapet.

I det nye selskapet vil alle dagens syv brannstasjoner bestå med samme beredskap som tidligere: Bjørkelangen, Løken, Fet og Sørumsand brannstasjon som rene deltidsstasjoner, Nittedal, Skedsmo og Lørenskog med kasernerte mannskaper.

 

 

Tilgjengelighet for innbyggerne

NRBR er til for innbyggerne i våre kommuner. Ved henvendelser som ikke haster kan publikum ringe til oss i åpningstiden på telefon 67 91 04 00 eller bruke e-postadressen post@nrbr.no. Man vil da komme til Lørenskog brannstasjon, hvor administrasjonen og forebyggende avdeling inkludert feierseksjonen, blir lokalisert. Her er det også mulig for publikum å henvende seg fysisk i arbeidstiden. Ellers inneholder vår hjemmeside http://www.nrbr.no/ mye informasjon, elektroniske skjemaer og søknader som kan benyttes. Vi oppfordrer også alle til å følge Nedre Romerike brann- og redningsvesen på Facebook for å holde seg oppdatert.

 

 

Et bedre brannvesen

Med til sammen syv kommuner, 166 000 innbyggere og et areal på 1750 kvadratkilometer blir det nye NRBR Norges sjette største brannvesen utfra innbyggertall. Det nye selskapet har 190 ansatte. Jan Gaute Bjerke fortsetter som brann- og redningssjef.

 

For innbyggere i de syv kommunene innebærer sammenslåingen et mer slagkraftig brannvesen og høyere og ensartet kvalitet på alle tjenester. Som et stort brannvesen vil vi kunne opprettholde bedre utdannet og trenet personell i alle avdelinger. Vi vil få et styrket kompetansemiljø med fokus på innovasjon og utvikling.

 

Jan Gaute Bjerke                                
brann- og redningssjef
Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS                           
Tlf. 917 53 153

 

 

 

 

Tips en venn Skriv ut