A A A
Rømskog kirke Delvis skyet 3
Haukenestårnet

Stem frem Haukenestårnet i Rømskog til årets mest originale hytte!

Fra 8.-15. august kan du være med på å kåre landets mest originale DNT-hytte! DNT Indre Østfold sin hytte Haukeneståret i Rømskog i Indre Østfold er nominert til kåringen av "Folkets Favoritthytte" under kategorien "den mest originale hytta".

Årets kåring omfatter ti forskjellige kategorier og det legges opp til avstemming på hver kategori. For Haukenestårnet vil avstemmingen skje i perioden 8. august til 15. august på nettsiden: UT.no

Her avgir du din stemme

Denne sommeren skal landets favoritthytter kåres. Denne uken skal folket kåre Norges mest originale hytte. Alle de seks hyttene er unike i seg selv, men hvilken av dem skiller seg mest ut?

Haukenestårnet har en flott beliggenhet og ligger kort vei fra parkering og er utmerket utgangspunkt for aktivitet for både barn og unge som bør gjøre den til vinner av kategorien sin, sier daglig leder i DNT Indre Østfold Britt Langøien. I tillegg er dette det høyeste punktet du kan sove i Østfold. Vi ønsker at så mange som mulig får øynene opp for den perlen hytta er!

Det finnes et mangfold av hytteopplevelser i Norge. På UT.no finner man over 1100 hytter, deriblant 500 DNT-hytter. En uavhengig jury av hytte- og turfolk har nominert seks hytter i ti kategorier. I løpet av sommeren skal folket bestemme hvilke som er de beste.

I Norge har vi flere hytter enn kommuner og turkulturen har aldri stått sterkere. DNT hadde rekordmange overnattinger på hyttene i fjor. Nå ønsker vi at de aller beste får vel fortjent oppmerksomhet, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

 

Stadig flere hyttebesøk

Hyttene har vært helt sentrale for tilbudet til DNT siden starten i 1868. Den første hytta ble kjøpt i oppstartsåret, og lå på Krokan ved Rjukan. 145 år etter, i 2013, hadde Den Norske Turistforening et rekordår med over 385 000 overnattinger.

Vårt hyttesystem er unikt i verden. Ingen andre land har noe som kan måle seg med hytte- og rutenettet vi har i Norge, sier Øveraas.

 

Fakta:

Alle de 1100 hyttene på ut.no har kunnet være med.

Alle som har ønsket det, har hatt mulighet til å nominere sine favoritter underveis.

En uavhengig jury bestående av politiker Abid Raja, journalist og friluftsmann Kjetil Østlie, Sandra Lappegård,redaktør av magasinet UTE og Per Roger Lauritzen redaktør av NAF veibok har plukket ut 6 kandidater i hver kategori.

Hver uke er det en ny kategori med 6 nominerte hytter som det stemmes over, og hver fredag kl 9 offentligjøres ukens vinner.

 

Disse hyttene skal kåres:

Mest historiske hytte

Artigste barnehytte

Vakreste kysthytte

Mest fremtidsrettede hytte

Beste sjekkehytte

Mest utilgjengelige hytte

Skumleste spøkelseshytte

Mest originale hytte

Råeste toppturhytte

Nydeligste mathytte


Litt historie for den originale hytta:
Da tårnet ble reist i 1909, var det et åpent tømmertårn med en hytte der gulvplanet var 6 meter over bakken.
Tårnet ble bygd opp igjen i 1927, men tårnet forfalt og innboet ble vandalisert under krigen.

I 1953 ble det bygd opp for 3. gang. Det er denne hytta som danner grunnlaget for dagens DNT-hytte. Tårnet ble benyttet som branntårn fram til 1975 da vaktholdet opphørte. Grunneier Johs Ramberg kjøpte opp tårnet på egen eiendom, og tårnet ble siden overtatt av kommunen som et minnesmerke.

I 2007 gjorde kommunen, grunneier og DNT Indre Østfold en avtale om leie i 40 år. Det ble da startet med rehabilitering, og det gjenstår i dag noen små oppgaver før det er helt ferdig.

Hytta ble åpnet i juni i 2010 for overnatting. Haukenestårnet er også nevnt som en overnattingsmulighet i boka Grensesømmen.

Her finner du mer informasjon om Haukenestårnet

 

Kontaktpersoner (styret i Haukenestårnet):
Arne-Kristian Garseg, leder/sekretær - Epost: garse@online.no , Mob: 913 09 730
Kari Pettersen, styremedlem – Epost: kari.pettersen@romskog.kommune.no
Aage Sundsrud, styremedlem – Epost: karel-su@online.no
Signe Grønvik, kasserer – Epost: s-ov-gro@online.no
Randi Dalheim, varamedlem – Epost: oeyvsan@online.no

Det er nettstedet UT.no som står bak kåringen og hver og en av oss kan påvirke avstemmingen ved å gi sine stemmer.
Disse hyttekategoriene skal kåre hver sin favoritthytte:
Norges mest historiske hytte
Norges artigste barnehytte
Norges vakreste kysthytte
Norges mest fremtidsrettede hytte
Norges beste sjekkehytta
Norges mest utilgjengelige hytte
Norges skumleste spøkelseshytte
Norges mest originale hytte – her er Haukenestårnet med!
Norges råeste toppturhytte
Norges nydeligste mathytte

 

DNT Indre Østfold

 

 

 

 

Tips en venn Skriv ut